Iedere man heeft zijn eigen worstelingen in het volwassen worden en omgaan met zijn mannelijkheid. Studiekeuze, partnerkeuze, toekomstdromen, agressie, assertiviteit, onzekerheid of het gebruiken van gaven en talenten. En soms vraag je je af hoe je meer uit je leven kan halen dan je tot nu toe doet. IKOS ondersteunt jongvolwassen mannen op hun pad naar het worden van een zelfstandige, authentieke en krachtige man en helpt hen om meer grip op hun leven te krijgen.

In de 18+ groep leer je door middel van fysieke oefeningen en boksen jezelf beter kennen. Je krijgt bijvoorbeeld inzicht in de manier waarop je keuzes maakt, communiceert met anderen en hoe je over jezelf denkt. Maar ook hoe je omgaat met onzekerheid, grenzen, stress en gevoelens van (on)macht. Maar naast het krijgen van inzicht kan je ook praktisch oefenen met ander gedrag en ontdekken wat het effect daarvan is op anderen. Eén van de deelnemers schreef een mooi artikel over zijn deelname: Boksen in de hulpverlening.

Door dit te oefenen in een groep kunnen deelnemers en trainers van elkaar leren en elkaar versterken en ondersteunen. Door aan het einde samen te reflecteren op het thema kan van elkaar geleerd worden en krijg je iedere keer een praktisch werkpunt mee voor die week.

Het reflecteren en oefenen vindt plaats in een ontspannen sfeer waar ook ruimte is om samen plezier te hebben. Deze groep wordt begeleid door René de Boer & Widolf Gakes en vindt elke donderdag plaats, van 19.15-21.15 in de oefenzaal in Harderwijk, Wethouder Jansenlaan 73.

Deel deze pagina:

Wat anderen zeggen

  • ‘Mee op wintersport met een groep collega’s (lees: een ontspannen potje skiën en oppervlakkige gesprekken) of met een stel onbekende mannen door de Ardennen...

    Lees meer...