Na de inspiraties van Ricardo Semler in zijn boek Semco-stijl, het inspirerende verhaal van de meest opzienbarende werkplek ter wereld, heb ik iets bijzonder interessants aangereikt gekregen: Van ego naar eco.

Otto Scharmer en anderen geven een verfrissende kijk op het nu en de toekomst middels hun paradigma en theorie. Scharmer schreef hier, in samenwerking met Katrin Kaufer een naar het Nederlands vertaald boek over: Leiden vanuit de toekomst. De kern van hun boodschap is dat we af moeten van het ego-systeem, dat zich volledig richt op het welzijn van het individu, of dat nu een persoon, groep, organisatie of land is. We kunnen beter streven naar een eco-systeem, dat uitgaat van het welzijn van het geheel.

Na de zomer wil ik graag met geïnteresseerde in dialoog over de theorie en de toepassingen. Dit zal plaats vinden bij IKOS, in Harderwijk.

Wat anderen zeggen

  • "I went to the woods because I wished to live deliberately, to front only the essential facts of life, and see if I could not learn what it had to teach, and not,...

    Lees meer...