Met deze uitdagende woorden biedt IKOS judolessen aan voor kinderen en jongeren in onze regio met een verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen. Deze lessen zijn geschikt voor elk kind of elke jongere, ongeacht het niveau of de beperking.

Opvoedkundig middel
Judo wordt al meer dan 100 jaar ingezet als opvoedkundig middel. Door middel van judospelvormen krijgen de kinderen en jongeren de principes van judo aangeboden. Judo is van oudsher een verdedigingssport. Judo met Zorg zal in het teken staan van competentievergroting en bouwen aan een positief zelfbeeld.

Minder angst, meer controle
Door kinderen/ jongeren rol- en valtechnieken aan te leren, vermindert hun valangst en hun faalangst. Ze krijgen meer controle over hun eigen lichaam en gedrag. Met de judogroet aan het begin van de les wordt verantwoordelijkheid ten opzichte van de ander beloofd. Judo is een spel wat met de ander wordt gespeeld, samen maak je het leuk.

Praktische informatie
Tijdstip: Zaterdagochtend van 09.30-10.15.
Locatie: IKOS Training & Hulpverlening
Groepsgrootte: de groepen zijn niet groter dan 8 leerlingen.
Trainers: De lessen worden verzorgd door judoleraren die een zorgaantekening hebben gehaald bij de JudoBondNederland (www.jbn.nl).

Aanmelden kan via de website of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wat anderen zeggen

  • Na mijn problemen jarenlang voor me te hebben uitgeschoven kwam ik ten langen leste tweewekelijks een uurtje praten met een van de therapeuten en dat hielp, maar...

    Lees meer...