Hoe zou het zijn als je als man een visie hebt en helemaal gaat voor wat jij belangrijk vindt? Je eigen kracht (her)ontdekt en je mannelijkheid durft te tonen?

Als je op zo'n manier gaat leven, kun je veel meer geven aan je partner, je kinderen, de wereld én jezelf. Je kunt dan een volwaardige man zijn in dienst van het leven en in al zijn volheid en pracht stralen. Van 17 t/m 19 juni 2011 is IKOS met een groep van 12 mannen op pad geweest rondom het thema “De veelzijdige man”. Tijdens deze drie dagen hebben de mannen stil gestaan bij hun man-zijn, hun zoon-zijn en de zorg voor hun moeders. Het was een weekend waarin fysiek bezig zijn en praten afgewisseld werden met voor elkaar en voor het eten zorgen.

Het hoogtepunt voor velen was het samen boksen: even heerlijk met elkaar op de vuist. De barbecue en de mooie film van zaterdagavond maakten het tot een weekend met balans tussen in- en ontspanning, denken en voelen, werken en rusten. Enkele reacties van deelnemers: ‘Dit is geen stapje voorwaarts, maar een hele sprong.’ ‘Moeten we nu alweer zo’n moeilijke oefening doen, ik ben nog kapot van de vorige.’ ‘Ik heb genoten van de onderlinge verbondenheid.’ Omdat het zo’n succes was, krijgt dit weekend zeker een vervolg!

Wat anderen zeggen

  • "I went to the woods because I wished to live deliberately, to front only the essential facts of life, and see if I could not learn what it had to teach, and not,...

    Lees meer...