Mijn naam is Herman Hulleman (45 jaar) en ik ben als Orthopedagoog en GZ-Psycholoog verbonden aan IKOS. Sinds medio jaren tachtig, ben ik werkzaam in de gezondheidszorg, binnen verschillende doelgroepen.

Als 18-jarige ben ik begonnen binnen de verstandelijk gehandicapten zorg. Daarna ben ik met uit huis geplaatste jongeren met gedragsproblematiek (en veelal ook psychiatrische problematiek) gaan werken. De laatste jaren werk ik met mensen die vastlopen op het psychosociale vlak. Leergierigheid, nieuwsgierigheid, zelfdiscipline en een lieve vrouw die bleef steunen, hielpen mee om mijn drang naar ‘bijblijven in mijn vak’ te verwezenlijken.

Binnen IKOS doe ik nu veelal diagnostisch onderzoek. Binnen afzienbare tijd zal daar ook ‘behandeling’ bijkomen. Cognitieve gedragstherapie vind ik een goed middel om inzicht te bieden bij cliënten. Ik ben er van overtuigd dat gedachten, gevoel en gedrag sterk met elkaar verweven zijn.

‘Mensenverhalen’ boeien mij. Het verhaal van de persoon die je leven instapt. Of dat nu privé is of in mijn werk, geen verhaal is hetzelfde. De man in het park op het bankje die zijn verhaal vertelt. Of de cliënt die zijn verhaal kwijt moet, omdat het nu anders loopt dan dat hij zou willen. ‘Vertel en laten we naar elkaar luisteren.’

Wat anderen zeggen

  • In het begin van 2014 hebben veel leerlingen op hun school in Putten de training Opkomen voor jezelf gevolgd. Een aantal leerlingen schreef hierover een...

    Lees meer...