In 2012 en 2013 is IKOS uitgenodigd door de docent Maatschappelijke Wetenschappen van het Johannes Fontanus College in Barneveld, de heer Marco Veldman. De bedoeling is om studenten die voor hun examen zitten en gaan kiezen voor een vervolgstudie, in de gelegenheid te stellen om te proeven aan lichaamsgericht werken en het werken als therapeut met de beeldtaal. Lichaamsgericht werken houdt in dat je mensen verder helpt door oefeningen en/of activiteiten te doen die iets zeggen over hoe jij in het leven staat en hoe je dat zou willen/kunnen veranderen. Beeldtaal is het werken met duplopoppetjes om een opstelling van het gezin te maken.

Gendia van Cappellen en Anja Kruijsbergen delen graag hun kennis met de studenten. Ze krijgen de kans om zelf te ervaren hoe het is om op een lichaamsgerichte en/of therapeutische manier, problemen te belichten.

Op 9 april a.s. geeft Anja de aftrap voor 2014 met studenten van VWO-5 en VWO-6. Gendia gaat op een latere datum aan de slag met HAVO-5 leerlingen.

Wat anderen zeggen

  • Gedurende de maanden januari tot mei 2019 heb ik, in 8 sessies, PMT ondergaan bij IKOS Harderwijk o.l.v. Joost Meijer als therapeut. Middels enkele zeer...

    Lees meer...