IKOS geeft in Swaziland de training 'Opkomen voor jezelf'.

Van maandag 13 juni tot en met vrijdag 24 juni zijn onze collega's Anja Kruijsbergen en Bas Steenbergen in Swaziland om onze training 'Opkomen voor jezelf' aan te geven. Deze training wordt daar gegeven op uitnodiging van Youth With a Mission (YWAM) en heet daar een 'empowerment-training'. Anja en Bas verblijven op de basis van YWAM en zullen docenten trainen tot het geven van deze training. Vervolgens kunnen de docenten de training aanbieden aan de kinderen van de leefgemeenschap daar.

Waarom doen we dit? In Swaziland is veel armoede en een hoog werkloosheidspercentage (70%). De realiteit leert dat veel mannen kinderen verwekken bij een vrouw maar er vervolgens vandoor gaan. Een 'gezin' bestaat daarom vaak uit de moeder met veel kinderen die vaak van verschillende vaders zijn. Deze gezinnen wonen vaak in kleine, vieze en kapotte huisjes. Daarnaast speelt ook HIV een grote, negatieve, rol in deze omgeving.

Met behulp van de training hopen wij samen met de mensen van YWAM de kinderen meer weerbaarheid, bewustwording en zelfwaardering mee te geven. We hopen dat dit bijdraagt een stukje verbetering van het leven aldaar.

Wat anderen zeggen

  • Gedurende de maanden januari tot mei 2019 heb ik, in 8 sessies, PMT ondergaan bij IKOS Harderwijk o.l.v. Joost Meijer als therapeut. Middels enkele zeer...

    Lees meer...