Afgelopen weken zijn er weer twee groepen gestart voor jongeren, waarin zij elk met hun eigen hulpvraag aan de slag kunnen. Beide groepen zijn open groepen, waarin nog ruimte is om direct, na een intake met ouder(s), in te stromen.

Januari jl. is er weer een jongensgroep gestart die begeleid wordt door Joost Meijer. Hij heeft al jaren ervaring in het geven van groepstrainingen aan jongens in verschillende leeftijdscategorieën. In deze groep kunnen jongens werken aan bijvoorbeeld hun agressieregulatie en/of hun weerbaarheid en wordt hun zelfvertrouwen vergroot. Deze leeftijdsfase is voor veel jongens een lastige en/of spannende periode, waarin de overstap van het basisonderwijs naar het voorgezet onderwijs wordt of is gemaakt. Sommige jongens zijn gebaad bij wat extra ondersteuning in deze periode. Lees hier meer over de inhoud van de jongensgroep.

Vanaf februari 2015 is er ook weer een meidengroep gestart. Deze groep wordt begeleid door Gendia van Cappellen, die in de afgelopen jaren verschillende leeftijdsgroepen begeleid heeft. De meiden kunnen in deze groep onder andere oefenen met hun sociale vaardigheden, op een goede manier leren om te gaan met hun emoties en/of weerbaarder te worden. Ook in deze groep wordt er fysiek gewerkt, wat voor veel meiden een prettige manier is om hun uitdagingen aan te gaan. Deze manier van werken zet de meiden weer in hun kracht. Lees hier meer over de inhoud van de meidengroep.

Wat anderen zeggen

  • "I went to the woods because I wished to live deliberately, to front only the essential facts of life, and see if I could not learn what it had to teach, and not,...

    Lees meer...