Als je iemand verliest die je dierbaar is, bij scheidingen of verhuizingen en nog in veel meer situaties kom je in rouw. Het verlies van een persoon, een huwelijk en/of een gezin betekent rouwen. En rouwen is hard werken. 

IKOS wil je verder helpen in dit proces. Samen met jou kijken naar de thema’s die bij rouw horen en die thema’s doorwerken. Dat kan pratend, in opdrachten en met behulp van de beeldtaal. Maar het kan ook lichaamsgericht, door middel van oefeningen in de zaal. Alle methodieken zijn er om jou op weg te helpen, zodat je de rouw/het verlies een plaats kan geven in je leven. Als je wilt, kun je deze thema's ook verder uitwerken in de groepstrainingen. En dit alles natuurlijk zonder degene die en/of datgene dat je lief was te vergeten. De herinneringen koester je in je hart, maar die belemmeren je dan niet langer om als mens verder te leven en te groeien.

Het artikel Rouw en rouwverwerking geeft nog meer informatie over dit onderwerp.

Wat anderen zeggen

  • ‘Mee op wintersport met een groep collega’s (lees: een ontspannen potje skiën en oppervlakkige gesprekken) of met een stel onbekende mannen door de Ardennen...

    Lees meer...