In Harderwijk is een nieuw project van start gegaan: Het ‘Maatjesproject’; een pilotproject waarbij maatjes jongeren vooruit helpen.

Een vrijwilliger gaat één keer per week iets leuks doen met een jongere tussen de 8 en 18 jaar. De kinderen komen uit een moeilijke situatie of zitten niet zo lekker in hun vel door bijvoorbeeld een tekort aan aandacht. Sandra van Huffelen van de Algemene Hulpdienst Harderwijk begeleidt het project.

IKOS mocht middels Anja Kruijsbergen de vrijwilligers voorbereiden. “Hoe ben jij geworden wie je bent?” en “Waar ben jij in het leven tegenaan gelopen?” zijn vragen die ze de vrijwilligers voorhoudt om zo het inlevingsvermogen te vergroten. Een rollenspel helpt de vrijwilliger omgaan met het kind of de jongere, bijvoorbeeld rondom de grenzen van het contact met een kind. Anja behandelt tenslotte thema’s zoals levensfasen en kernkwaliteiten.

IKOS blijft aan de zijlijn betrokken voor vragen en is in een later stadium betrokken bij de intervisie. U kunt nog steeds vrijwilliger worden of een jongere aanmelden.

Wat anderen zeggen

  • In het begin van 2014 hebben veel leerlingen op hun school in Putten de training Opkomen voor jezelf gevolgd. Een aantal leerlingen schreef hierover een...

    Lees meer...