Afgelopen maanden is er in de meidengroepen gewerkt met het thema BALANS. Hierbij hielp IKOS de meiden om meer balans in zichzelf te vinden, te zorgen voor voldoende ontspanning en voor voldoende spanning/uitdaging. Daarnaast leerden de meiden meer balans te krijgen in het luisteren naar wat ze zelf graag willen en wat anderen graag willen.

In sommige situaties is het beter om meer 'Rots' te zijn, in andere situaties is het beter om meer 'Water' te zijn. Rots staat dan voor het doen wat je zelf wilt, wat goed is als er negatieve groepsdruk is. Water staat voor een open houding, waarin communicatie en het afstemmen op elkaar centraal staat.

Deze creatieve vorm van verwerking (zie foto) wilden we jullie als site-bezoekers niet onthouden. Mooi om te zien hoe de lichaamsgerichte oefeningen de meiden bewust maken van wat ze te leren hebben. En dat ze tegelijk het nieuwe gedrag kunnen oefenen, bijvoorbeeld meer kracht durven geven of meer de focus op zichzelf houden.

Wat anderen zeggen

  • "I went to the woods because I wished to live deliberately, to front only the essential facts of life, and see if I could not learn what it had to teach, and not,...

    Lees meer...