Wat & waar is jouw Alaska?!

“De Outdoorweek heeft mij geholpen om ruimer te denken.”
“Ik heb in die week gezien waar mijn sterke kant ligt.”
“Ik ben mezelf tegen gekomen … daar heb ik in het dagelijks leven direct profijt van.”
“Hier draaide het om mijzelf, en deze ruimte was wonderbaarlijk aanwezig. Ook de trainers, zonder afwijzing o.i.d. stonden voor mij klaar. Belangrijk: zonder oordeel. Die heb ik genoeg gehad in het verleden.”

Zomaar wat kreten van mannen die mee zijn geweest op de IKOS-outdoorweek en ons dit achteraf laten weten.

Rondom het thema ‘Man, wie ben jij’ zijn een heel aantal deelnemers met drie trainers op stap geweest naar de Belgische Ardennen. Een week met veel aandacht voor de individuele man. Samen wandelen, samen eten, samen ontspannen en samen werken aan een hulpvraag.

De titel refereert naar de film ‘Into the Wild’ waarin een man volledig voor zichzelf kiest en op avontuur gaat naar zijn ultieme doel: Alaska. Aan de hand hiervan zijn we met elkaar op zoek geweest naar wat jouw Alaska is en hoe je voor jezelf kunt kiezen. Wat is jouw kracht? En bijbehorende valkuil, allergie en uitdaging?

De leeftijd varieerde van begin 20 tot begin 50 en ook de hulpvragen waren divers. Sommige mannen zijn zonder specifieke hulpvraag gekomen maar kwamen er toch weer sterker vandaan.

Zowel de deelnemers als de trainers van IKOS kijken terug op een hele mooie en inspirerende week. Zie onze film hierover voor een samenvatting van de week. Ook in 2015 zullen er weer diverse weken zijn voor diverse leeftijden. Houd de site daarom goed in de gaten.

Wat anderen zeggen

  • Na mijn problemen jarenlang voor me te hebben uitgeschoven kwam ik ten langen leste tweewekelijks een uurtje praten met een van de therapeuten en dat hielp, maar...

    Lees meer...