Een aantal leerlingen die begin 2014 deelgenomen heeft aan de cursus Opkomen voor jezelf op hun school, schreven hierover het volgende:

We kregen te horen dat we IKOS gingen doen en ik had er heel veel zin in. IKOS is een training dat je leert voor jezelf op te komen. Op iedere donderdag hadden we les. We hadden ook gehoord dat we gingen boksen en een plankje doorgingen slaan. Toen hadden we voor het eerst les; de jongens gingen trainen en de meiden gingen in een boekje schrijven (vragen over IKOS.) Later gingen we omwisselen. We hadden gebokst, op een kussen geslagen, ook het plankje doorgeslagen en we hebben geleerd dat opkomen voor jezelf best belangrijk is voor als je bijvoorbeeld ruzie hebt met iemand.

We kregen te horen dat we IKOS-lessen kregen, dat was wel leuk. Je leert er heel veel dingen, bijvoorbeeld voor jezelf opkomen en een stel leuke spelletjes bijvoorbeeld chinees boksen en rangorde. Het begon allemaal met een namenronde en toen begon de training. Het begon met chinees boksen, dat is dat je met je handen elkaar om ver probeert te duwen en een paar lessen later hebben we gebokst en een paar lessen later kregen we een plankje en dat moest je de volgende les doormidden slaan. Maar dat is niet het enigste wat we hebben gedaan want in het begin kregen we ook een werkboek waar je vragen in moest maken en als je klaar was ging de meester/juf er vragen over stel, waarom je dat dacht maar je mag zelf weten of je wat wilde zeggen. Het waren leuke en een leerzame lessen.

Lees hier nog meer reacties van de leerlingen.

Wat anderen zeggen

  • Na mijn problemen jarenlang voor me te hebben uitgeschoven kwam ik ten langen leste tweewekelijks een uurtje praten met een van de therapeuten en dat hielp, maar...

    Lees meer...