In november 2013, nu bijna een jaar geleden, zijn Anja Kruijsbergen en Gendia van Cappellen naar Thailand geweest om het 'Opkomen voor jezelf' programma te leren aan de staff van een kindertehuis voor meisjes. Ze gingen ervoor dat het programma een vervolg zou krijgen, zodat niet alleen de staff er persoonlijk door gegroeid was, maar dat ze het bovenal door konden geven aan de meisjes die daar wonen. En afgelopen maand is die wens van Anja en Gendia in vervulling gegaan. De staff heeft met veel inzet en liefde het programma aan de meiden aangeboden. Wij kregen daar een prachtige terugkoppeling van:

"Door de voorbeelden van de staff herkenden de meisjes heel veel dingen. Ik zag dat sommigen dingen deden die ze normaal niet zouden gedaan hebben. De straat, het lopen door de rijen en niet letten op wat anderen doen of zeggen, maar dapper verder lopen. Sterk hoor. Natuurlijk waren de plankjes heel spannend en het jongste meisje sloeg het in een keer door! Iedereen keek nogal sceptisch of ze het wel zouden kunnen, maar zij deed het en toen kwamen er meer vrijwilligers.

Een meisje die nogal door wat dingen is heen gegaan het laatste jaar en op een kruispunt staat in haar leven zei: 'Ik vind het moeilijk om door dingen heen te gaan en ik kon het plankje niet doorslaan, maar na een paar keer lukte het wel. Nu geloof ik dat wat ik denk dat ik niet kan doen, ik het wel ga doen net zo lang totdat ik het kan. Het hielp me om niet op te geven.' Mogelijk is er nog wel meer, maar in een groep praten ze niet zo gemakkelijk. Ik denk dat er nog wel meer is gebeurd."

Wat anderen zeggen

  • ‘Mee op wintersport met een groep collega’s (lees: een ontspannen potje skiën en oppervlakkige gesprekken) of met een stel onbekende mannen door de Ardennen...

    Lees meer...