René de Boer en Anja Kruijsbergen hebben het afgelopen najaar een vervolgcursus gedaan bij het instituut De Kontekst: werken met ‘Een taal erbij’. Dit draait om een methodiek die sommige cliënten wellicht herkennen als werken met Duplo-poppetjes.

Beide psychosociaal therapeuten hadden in het verleden al cursussen gevolgd die betrekking hebben op deze methodiek, maar kregen nu nog eens een stevige verdieping.

Inzicht in communicatie
‘Een taal erbij’ is een methodiek om inzicht te krijgen in de communicatieprocessen tussen mensen en de eigen innerlijke communicatie. De methodiek past helemaal bij IKOS. Het is een dynamische manier van werken. Zowel lichamelijk als mentaal wordt de cliënt in beweging gezet en zal het verworven inzicht hem verder helpen. En daar komt de cliënt voor!

Deze manier van werken kan soms wat kinderachtig of onmannelijk overkomen, maar nadat de eerste koudwatervrees is overwonnen, zijn de cliënten en wij als therapeuten erg blij met deze extra toevoeging. Nieuwsgierig geworden? Vraag ernaar bij Rene en/of Anja of klik op www.dekontekst.nl

Wat anderen zeggen

  • ‘Mee op wintersport met een groep collega’s (lees: een ontspannen potje skiën en oppervlakkige gesprekken) of met een stel onbekende mannen door de Ardennen...

    Lees meer...