Afgelopen maand zijn er twee zomerkampen door IKOS georganiseerd, waarin persoonlijke ontwikkeling centraal stond. De deelnemers hebben goede weken gehad waarin ze weer een stap(je) verder zijn gekomen.

In de laatste week van juli hebben Joost&Bas een prachtige week gehad met zeven jongens op het Kampeerterrein Drie. Midden in de natuur (en in de regen) hebben ze hun tent opgezet op maandag 28 juli. Gelukkig was het de rest van de week heerlijk weer, zodat ze konden kanoën en klimmen in het klimbos. Verder hebben ze nog veel andere, soms spannende, activiteiten gedaan. De jongens hebben grenzen verlegd, maakten op een mooie manier contact met elkaar en genoten van het in de natuur zijn.

De eerst week van augustus zijn Joke&Gendia in de Belgische Ardennen geweest, met vijf meiden van 13 t/m 17 jaar. Samen tent opzetten, mountainbiken, klimmen, door grotten kruipen, op de slackline staan, koken, afwassen en nog veel meer. De meiden werkten aan een eigen, door henzelf gekozen thema: vertrouwen en grenzen. En er zijn grenzen verlegd in de activiteiten en in het delen van wat ze hadden meegemaakt. Het vertrouwen op elkaar kwam zowel in de activiteiten als in de gesprekken naar voren. Veel plezier, leuke activiteiten, mooie leerprocessen en de goede begeleiding van Survivallife maakten het een geweldige week!

Wat anderen zeggen

  • In het begin van 2014 hebben veel leerlingen op hun school in Putten de training Opkomen voor jezelf gevolgd. Een aantal leerlingen schreef hierover een...

    Lees meer...