13 t/m 17 juli 2019

IKOS is al 4 jaar Into the Wild geweest: we organiseerden een uitdagende 5-daagse tocht voor jongvolwassen mannen van 18 jaar en ouder. Deze zomer zal IKOS weer zo'n 5-daagse tocht organiseren met als thema 'Reis van de held'. Deze tochten staan in het teken van jouw pad naar volwassenheid. Tijdens de trainingsweek ligt de nadruk op je persoonlijke groei in eigenheid en identiteit. 

Wat gaan we doen?
Letterlijk op reis naar en in Luxemburg, en figuurlijk de reis van jouw leven. Te vaak leven we ons leven zoals alle andere dat doen, of zoals anderen dat van ons verwachten. Wat is ons eigen pad? Hoe gaan we om met de obstakels die we tegenkomen? Waar ga jij heen? Wat wordt jouw avontuur?

Joseph Campbell ontdekte dat in alle verhalen en mythen uit allerlei culturen er een terugkerend patroon was; de reis van de held. De reis beschrijft een zoektocht naar jouw eigen  identiteit. De meeste mythen en verhalen hebben eenzelfde rode draad die de reis kenmerken en hebben als doel de mens (spiritueel) vooruit te brengen: De held verlaat zijn thuis, gaat op avontuur, verslaat de draak en vindt wat hij zoekt. Veranderd, als man, komt hij weer thuis. Tijdens deze trainingsweek ligt de nadruk op jouw reis, jouw avontuur, de held in jou. De focus  ligt op jouw persoonlijke groei in eigenheid en identiteit. Ben je 18 jaar of ouders en wil je uitgedaagd worden op jouw reis? Meld je dan nu aan!

Met behulp van verschillende theorieën en diverse activiteiten gaan we op zoek naar wie we zijn en hoe we een volwassen man kunnen worden. Theorie, mooie wandelingen door de natuur, slapen in de buitenlucht en prikkelende activiteiten wisselen elkaar af. Gezonde maaltijden en gezelligheid maken de toch compleet.

Waar?
Deze week vindt plaats in de omgeving van Berdorf (Luxemburgse Ardennen).

Wanneer?
Zaterdag 13 juli 14:00 uur t/m woensdag 17 juli 10:00 uur. (maximaal 6 deelnemers per week)

Kosten
€495,- all in (excl. vervoer van en naar Luxemburg)

Aanmelding & info
Voor meer informatie of aanmelding neem contact op met een van de trainers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Na aanmelding volgt meer praktische info.

(Vanwege het actieve karakter van de training is het belangrijk dat je een redelijke gezondheid hebt en geen grote fysieke beperkingen)

De trainers
De week wordt begeleid door de trainers Widolf Gakes & Bas van der Brugge

 

Wat anderen zeggen

  • ‘Mee op wintersport met een groep collega’s (lees: een ontspannen potje skiën en oppervlakkige gesprekken) of met een stel onbekende mannen door de Ardennen...

    Lees meer...