IKOS en Kempler Instituut Nederland (KIN) werken samen

Vanaf september 2023 zijn René de Boer en Ferdinand Bijzet (trainer binnen het KIN) begonnen met het geven van de opleiding: Expriëntiële Lichaamsgerichte Partnerrelatie Therapie.

De opleiding is gebaseerd op de kennis en ervaring van twee bekwame relatietherapeuten uit België: Jan Lens en May Michielsen. Zij schreven in 2022 het boek Relatietherapie: een vak apart.

In de opleiding leren therapeuten om de ontwikkeling van de partners binnen de relatie centraal te zetten. Hierbij krijgt het zoeken naar een balans tussen autonomie en verbinding aandacht, maar wordt de partnerrelatie ook als deel van een groter geheel gezien. Zowel het geheel van de overige relaties in het hier en nu, als het geheel binnen de intergenerationele context en familie.

René volgt ook supervisie bij Jan en May om hun expertise door te kunnen blijven geven aan de cursisten. Voor meer informatie hierover, kun je terecht op: https://www.kempler-instituut.nl/opleidingen-kempler-instituut/experientiele-lichaamsgerichte-partnerrelatie-therapie/