Je hebt vast een doel dat je wilt halen, of een droom die je wilt laten uitkomen. Misschien wil je een andere baan, wil je een betere relatie met je partner, ouders of kinderen, wil je beter met stress om kunnen gaan of meer zelfvertrouwen opbouwen. Je weet wat je wilt, maar het lukt je niet om daar te komen.

Dit zal voor veel mensen herkenbaar zijn. Waarschijnlijk word jij ergens door geblokkeerd of heb jij in je leven op een bepaalde manier gehandeld en weet je nu niet hoe je het anders kunt doen. Wij geloven dat jij alles in je hebt om jouw doel te bereiken en we willen je graag ondersteunen in het aanboren van deze bronnen.

Coaching en vitaliteit

Als coaches van IKOS zijn wij erop gericht om individuen, werknemers en managers te ondersteunen in het behalen van doelen. De onderliggende klacht is in de meeste gevallen een ervaring van stress. Dit kan veroorzaakt worden door een verstoorde relatie met voeding, geen discipline hebben, hoge werkdruk, gebrek aan zingeving of eenzaamheid. Deze ervaring van stress maakt het moeilijker om doelen te behalen zoals het afmaken van een studie, het blijven uitstellen van belangrijke levensbeslissingen (kind, huis, wereldreis) of vast blijven zitten in een positie waar men niet wil zitten. Onze coaches kunnen jou hier in bijstaan op werknemers- en beleidsniveau. Steeds vaker is er dan ook vraag naar coaches in het bedrijfsleven die niet alleen gefocust zijn op de cijfers maar meer op de mensen binnen het bedrijf.

Tijdens de coachgesprekken zullen we verkennen wat jij wilt, wat jouw mogelijkheden zijn, wat je al gedaan hebt en wat je juist níet wilt. We onderzoeken wat jouw doel je op gaat leveren; wat kun je méér als je je doel bereikt hebt? We verkennen ook wat het halen van je doel van je zal vragen, is de inspanning de moeite waard?

Voorbeelden van vitaliteit doelen

Stress onder controle krijgen, van overleven naar leven, betere relaties, meer zelfvertrouwen, blij zijn met je lichaam, weerbaar zijn tegen opgelegde idealen, empatisch assertief zijn, uitvinden wat ik wil met mijn leven, iets (kunnen) volhouden, emoties kunnen inzetten, van overleven naar leven, uitzoeken wie en wat voor mij écht belangrijk is.

Ook mensen die ziek zijn en onverklaarbaar moe zijn, pijn voelen, zonder duidelijke reden somber en angstig voelen, kunnen terecht bij een vitaliteitsprofessional. Een vitaliteitsprofessional helpt met verkennen wat iemand doet, inventariseert de obstakels die het veranderen in de weg staan en helpt om de omgeving aan te passen zodat een ingezette verandering ook daadwerkelijk volgehouden kan worden lees er hier meer over.

Wil je meer over vitaliteit te weten te komen? Onze coaches hebben dit artikel geschreven.

Iets voor jou?

Coaching kan je helpen om veranderingen aan te brengen, zodat jij je doel kunt behalen. Dus als jij gemotiveerd bent om je doel te behalen, als jij je professioneel of persoonlijk wilt ontwikkelen, staan we graag voor je klaar.

Een coachingstraject ziet er over het algemeen als volgt uit:

  • In een kennismakingsgesprek leren we elkaar kennen. Jij kan je vragen stellen en wij vertellen over onze werkwijze. Het doel is om te ontdekken of jij en wij, jouw doel en onze coaching op elkaar aansluiten.
  • Dan gaan we doelen stellen. We beginnen het coachingstraject met het omschrijven van je doel. Ook hierbij zal de coach je begeleiden. Daarna kunnen we aan de gang.
  • In ongeveer 6 tot 10 sessies gaan we aan de slag om dichter bij je doel te komen.

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze outdoor

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze outdoor

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Bekijk alle reviews