Meer uit je leven halen? Beweeg mentaal en denk met je gehele lichaam!

IKOS training&hulpverlening is van oorsprong een bewegende instelling. Als trainers en hulpverleners beïnvloeden we naast de sociaal-emotionele beweging ook de directe leefstijl en vitaliteit van mensen.

Rust, Reinheid, Regelmaat en Ruimte

Tegenwoordig leven wij steeds in hokjes zoals in huis, in de auto, op kantoor en brengen we veel tijd passief door in de stoel en zijn wij veel afgeleid door externe prikkels zoals ons mobieltje, we maken lange dagen en onze slaap kwaliteit is niet altijd even goed. Deze leefstijl maakt dat we sneller geneigd zijn om in ongezonde gewoonten en patronen mee te gaan bijvoorbeeld dat we sneller geneigd zijn om meer te eten dan dat we nodig hebben en er gekozen wordt voor de snelle en makkelijke hap. Door onze leefstijl coaching kunnen wij je helpen om verantwoordelijkheid te nemen over je leefstijl en je vaardigheden te ontwikkelen die niet op school geleerd zijn en ook niet altijd van huis uit mee krijgt. Zoals: bewust ademen, bewegen naar jouw bouw, voedselkeuzes maken die bij jou passen en je slaapkwaliteit verbeteren. Samen kijken we naar hoe jij je leefstijl kan verbeteren en merk snel hoe jij meer uit het leven kan halen.

Een aantal hobbels die in de weg kunnen staan voor een vitaler leven zijn:

 • Stress
 • Disfunctionele gedachten
 • Slaapgedrag
 • Oppervlakkige ademhaling
 • Moeite met timemanagement
 • Problemen in de emotieregulatie
 • Te weinig beweging en speelsheid
 • Te weinig in de buitenlucht en groen in je leven.
 • Onjuiste voeding

Wij bieden niet alleen ondersteuning via onze afspraken, maar ook via onze app.

Iets voor jou?

.....of is je interesse gewekt, bekijk het onderstaande aanbod en bel of mail voor meer informatie. 

Individueel aanbod

 • 10 weken traject: Dit traject is net even dat extra zetje in de rug dat jij nodig hebt om een leefstijl te realiseren dat aansluit op jouw doelstellingen.
 • 16 weken traject: Wij zijn de stok achter jouw deur. In 16 weken leren wij jou de kennis en vaardigheden die nodig zijn om een gezonde en duurzame leefstijl te realiseren.
 • 24 weken traject: In 24 weken worden alle onderdelen die van invloed zijn op een gezonde leefstijl uitgebreid behandeld zoals emotieregulatie en leren wij jou alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig verantwoorde duurzame keuzes te maken.

Gezinscoaching

Omgevingsfactoren en leefstijl gaan hand in hand met elkaar. Leer als gezin hoe er wenselijke keuzes gemaakt en hoe de omgeving kunt manipuleren om gezamenlijk veranderingen tot stand te brengen en een gezonde en duurzame leefstijl te realiseren.

Leefstijl groep

De kernactiviteiten van deze trainingsgroep zullen bestaan uit leefstijl presentaties, psycho educatie over verschillende thema’s zoals: beweging, gevoel, zingeving en voeding. Je reflecteert en wisselt informatie uit met je groepsgenoten.

Duo-coaching

Eén van de belangrijkste factoren bij het ontstaan van ongezonde gewoontes is de invloed van de (directe) sociale omgeving. Deze bestaat meestal uit ouder(s), kind(eren) en partner. Om deze te veranderen is het van belang dat er gezamenlijk veranderingen tot stand gebracht worden. Hoe mooi en krachtig is het om samen deze veranderingen tot stand te brengen?!

Bootcamp

Bootcamp heeft het imago van loodzware training met een schreeuwende, drillende instructeur. Laat je daardoor niet afschrikken! Bootcamp betekent voor ons vrijheid, speelsheid en dat alles in een groene omgeving. Op een speelse en plezierige manier verkennen we de mogelijkheden van ons lichaam en maken daarbij gebruik van de buitenwereld als speeltuin. Wil jij van je lichaam een beter presterend en functioneler bewegingsapparaat maken?


Heb je een vraag over dit onderwerp?

Geef ons dan een belletje of stuur een bericht.
We beantwoorden je vragen graag.

Wat anderen zeggen

 • "I went to the woods because I wished to live deliberately, to front only the essential facts of life, and see if I could not learn what it had to teach, and not,...

  Lees meer...