Hoe bereik je een op elkaar ingespeeld team dat voor elkaar klaar staat? Hoe zorg je er voor dat je team optimaal presteert?

Om van je team een optimaal presterend team te maken, zullen we eerst kijken wat de status van het team nu is. Hoe gaan we nu met elkaar om? Wie doet wat? Waar spreken we elkaar op aan en vooral ook: waarop spreken we elkaar niet aan? Vervolgens kunnen we aan de gang met ontwikkeling: Waar willen we naar toe? Wat is de rol van de leider in de groep?

IKOS Coaching doet dit door een combinatie van gedragsanalyse in de vorm van DISC- en outdoor teamtrainingen. Wij zullen van ieder teamlid een DISC-gedragsanalyse afnemen en de uitkomsten bespreken met dit teamlid, samen met de leider van het team. Ook van de leider zal een DISC-gedragsanalyse worden afgenomen. Tijdens deze eerste kennismaking wordt de actuele stand van zaken in het team gewogen.

Wat volgt is een outdoor trainingsdag. Bij deze dag zal IKOS op vakkundige wijze het team begeleiden en de sterktes, en ook de zwaktes in het team onderzoeken. Via opdrachten zal het team inzichten en antwoorden krijgen op de gestelde vragen. Zo leert het team precies waar haar kracht ligt en waar nog te ontwikkelen valt. IKOS kiest voor de outdoor trainingen, onder andere om mensen in eerste instantie uit hun bekende omgeving te halen. Door de fysieke activiteiten worden mensen aangezet om hun basisgedrag te laten zien. Dit brengt veelal een kloppend beeld van de gedragswijze van mensen in een groep en zorgt bij duiding van het gedrag voor begrip bij de anderen in het team.

Na de outdoor trainingsdag zal er een nabespreking plaatsvinden bij jouw organisatie. Met het team worden de leermomenten besproken en worden er afspraken gemaakt richting de toekomst. Bij deze nabespreking ontvangt iedereen in het team, naast de bijzonder uitgebreide DISC-rapportage die ze al hebben ontvangen, een teamrapport waarin duidelijk is omschreven hoe de verschillende DISC-stijlen in het team aanwezig zijn.


Heb je een vraag over dit onderwerp?

Geef ons dan een belletje of stuur een bericht.
We beantwoorden je vragen graag.

Wat anderen zeggen

  • "I went to the woods because I wished to live deliberately, to front only the essential facts of life, and see if I could not learn what it had to teach, and not,...

    Lees meer...