Groepstrainingen voor mannen met thema's als kracht, emoties en verantwoordelijkheden.
In deze groepen wordt geleerd emoties en gedrag beter te leren sturen en je fysieke mogelijkheden te ontdekken om daardoor minder last te hebben van bijvoorbeeld woedebuien, stemmingswisselingen, grillig en onvoorspelbaar gedrag of gevoelens van onmacht.

Uitgangspunten: bewustwording en gedrag

De nadruk wordt gelegd op bewustwording van eigen verantwoordelijkheden en keuzemogelijkheden en kennismaken met nieuwe vaardigheden en mogelijkheden tot gedragsverandering. De trainers maken gebruik van verschillende werkvormen uit de cognitieve gedragstherapie, contextuele therapie, psychosociale therapie, psychomotorische therapie en uit martiale sporten zoals judo en jiu jitsu. Je leert, door psychofysieke training, hoe je meer van je leven kunt maken en eruit kunt halen wat er voor jou op dat moment in zit en hoe je op een goede manier je talenten en gaven kunt gebruiken. Bewust groeien naar de volwassen man of vast houden aan de volwassen man, daar ondersteunen deze trainingen je bij.

‘Groepstrainingen...minder eng dan verwacht’

Thema’s uit het dagelijks leven

In een groep die louter bestaat uit jongvolwassen of volwassen mannen, volg je iedere week een krachtige bijeenkomst waarin je bezig bent met diverse thema’s die spelen in jouw leven:

 • vertrouwen hebben in jezelf en in de ander
 • samenwerken
 • ruimte opeisen en afstaan
 • kracht en agressie reguleren
 • macht en onmacht
 • het kennen en respecteren van jouw grenzen en die van de ander
 • leiding en initiatief nemen en accepteren
 • contact aangaan met anderen
 • lichaamsbeleving
 • ontspannen en inspannen
 • balans en veerkracht

Iets voor jou?

Er zijn binnen IKOS twee verschillende trainingsgroepen voor mannen. Voor jongvolwassenen (18+) en voor volwassenen (25+). In de groep voor jongvolwassenen ligt de nadruk op het opbouwen van relaties en/of vraagstukken op het gebied van studie en werk. IKOS ondersteunt jongvolwassen mannen op hun pad naar het worden van een zelfstandige, authentieke en krachtige man. In de groep voor volwassen mannen ligt de nadruk op belangrijke levenskeuzes en je maatschappelijke dan wel relationele verantwoordelijkheden. Omdat het niet altijd eenvoudig is om daar mannelijk uiting aan te geven, soms kan zomaar de innerlijke overtuiging of kracht ontbreken.

Voor mannen die willen oefenen, leren van elkaar en de diepgang niet schuwen is er de groepstraining. Jongvolwassen en volwassen mannen met een indicatie en/of trainingshulpvraag kunnen het gehele jaar instromen in overleg met de trainers.

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze outdoor

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze outdoor

Bekijk alle reviews