Worstel jij met de impact van NAH?
IKOS helpt je méér doen met minder.

Meer snappen, minder frustratie

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) maakt dat je brein minder functioneert dan voorheen. Dat gebeurt buiten jouw plannen om.

Je manier van leven is (nog) afgesteld op een gezonde jij, zowel fysiek als mentaal. In het dagelijks leven kom je daardoor – op grote én kleine schaal – onmacht en frustratie tegen. Ineens kan je niet meer wat je eerder wél kon. Of je kunt het (deels) nog wel, maar dan met knallende hoofdpijn en/of gesloopt zijn na afloop. En minstens zo frustrerend: je omgeving ziet niet of nauwelijks waar de pijn zit en hoe snel jouw energie-batterij leeg loopt.

Jezelf opnieuw uitvinden

Jouw energie en mogelijkheden zijn anders dan voorheen: dat maakt dat je opnieuw moet ontdekken wat wél kan en wat je (beter) níet kunt doen. Maar ook: hoeveel energie iets nu kost en hoe (snel) je weer oplaadt. Kortom: een flinke ontdekkingstocht. Eentje die makkelijker is gezegd dan gedaan. Oók omdat je misschien nog worstelt met de acceptatie van je NAH.

Méér doen met minder, hoé dan?

In de groepstraining van IKOS doen we lichaamsgerichte oefeningen waarmee je jouw veranderde lichaam, grenzen en energie leert (h)erkennen en begrijpen. Je komt letterlijk en figuurlijk je grenzen tegen. Je leert door te doén en ervaren. Maar maak je geen zorgen: je hoeft niet sportief te zijn om mee te kunnen doen.

‘IKOS helpt je méér te doen met minder’

Opzet:

  • Tien sessies van 1,5 uur door therapeuten met (ervarings-)deskundigheid

1 thema per sessie

  • Lichaamssignalen waarnemen

Je leert lichaamssignalen waarnemen die jou informatie geven over je energieniveau, je inspanningsniveau, jouw grenzen en je oplaadcapaciteit.

  • Grenzen verkennen

Je oefent met het aanvoelen van de grenzen en (on-)mogelijkheden.

  • Energieverdeling

Je kunt je energie maar één keer per dag uitgeven. Hoe verdeel je dit over de dag?

  • Inspanning & ontspanning

Zowel inspanning als ontspanning heb je nodig. Je verkent de inspanningen die jij kunt leveren en de hersteltijd die daar bij hoort.

Therapeut-trainers met ervaringsdeskundigheid

Vanuit hun vakkennis en ervaring helpen Tim en Joris je graag verder!

Tim Spek

psychosociaal therapeut

Tim heeft zelf niet-aangeboren hersenletsel en kent (net als jij) de fysieke, mentale en sociale uitdagingen die NAH met zich meebrengt. Zijn ervaring met het lange – en vaak onbegrepen of onderschatte – traject van herstel, motiveert hem extra om zijn therapeutische inzicht te combineren met de ervaringskennis die hij heeft opgedaan.

Joris Roelofs

psychomotorisch therapeut

Joris weet wat het is, als een lichamelijke beperking zomaar je eigen plannen doorkruist: niet door NAH, maar vanwege epilepsie en migraine. Hij snapt hoe lastig het kan zijn jezelf te accepteren en met anderen te delen hoe de dingen voor jou zijn of werken. Als psychomotorisch therapeut ziet hij veel onbegrip bij mensen met NAH: onbegrip naar zichzelf en onbegrip vanuit hun omgeving.

Aanmelden of meer weten?

Mail je vraag naar tim@ikos-houten.nl of klik hier voor actuele data, locatie en kosten deelname.

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze outdoor

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze outdoor

Bekijk alle reviews