In deze groep wordt geleerd om beter in balans te komen rondom verschillende thema's. De groep is een combinatie van praten en lichamelijk actief zijn. Door deze combinatie leren de vrouwen veel over hoe zij met zichzelf en de ander omgaan en kunnen ze direct oefenen met nieuw gedrag.

Uitgangspunten

Voor vrouwen is maar één ding van belang en dat is zichzelf zijn. Dat kunnen ze bereiken door structuur te zoeken, voldoende rust te nemen en te luisteren naar hun gevoel: kortom, om gebruik te maken van hun vrouwenkracht.

We beginnen de avonden pratend, zodat de vrouwen kunnen vertellen wat ze kwijt willen. Hierbij wordt ook het thema geïntroduceerd of verdiept. Daarna doen we verschillende lichaamsgerichte oefeningen die aan het thema zijn gekoppeld. We sluiten de avond af met een ontspanningsoefening waarbij er veel aandacht wordt gegeven aan het ervaren van je lichaam. Na elke avond schrijf je een reflectieverslag, wat je helpt om hetgeen je hebt ervaren te verwerken en te integreren in je dagelijks leven.

‘Groepstrainingen...minder eng dan verwacht’

Balans in autonomie en verbondenheid

Het algemene thema van de groep is balans in autonomie en verbondenheid. Elke maand staat hiernaast één thema centraal, waar over gesproken wordt en waarmee verschillende oefeningen gedaan worden. Zo kan je geconfronteerd worden met hoe je je gedraagt in (sociale) situaties, maar kan je ook direct oefenen met ander gedrag, waardoor het makkelijker wordt om dit in het dagelijks leven ook te gaan doen. De thema’s die onder andere aan de orde komen zijn:

  • grenzen
  • vertrouwen
  • samenwerken
  • kracht
  • aanraken en aangeraakt worden

Ervaring geschreven door een deelneemster:

Powervrouwen

Deze zijn er in alle vormen, geuren, kleuren en maten. Misschien ben jij er wel één en heb je dit totaal niet in de gaten. Waarom misschien en niet sowieso. Er is er niet eentje bij die het leven zomaar krijgt als cadeau.

Met een mooi papiertje en een strikje bovenop. Degene die alleen maar roepen: oh oh oh bij mij is alles tip top. Door het heel hard te roepen proberen ze zichzelf te overtuigen. En dan hopen dat ze nooit breken maar altijd blijven buigen.

Degene die gebroken zijn die weten hoe het is. Soms zijn er diepe dalen en daarmee is helemaal niets mis. Maar daarin blijven hangen, daar vind ik wel wat van. Soms is het even nodig want eruit klimmen maakt je bang.

Rust en reflecteren is dan even nodig om weer op te kunnen staan. En je te beseffen, wat heb ik nodig om verder te kunnen gaan.

Zit je op de bodem? Ze je dan met beide benen af. Het leven is de moeite waard en helemaal geen straf. Het zijn lessen die je mag leren en als de pijn genoeg is, dan kun je pas echt veranderen. Want met onze power is niets mis.

Wil je niet veranderen, dan is de pijn te dragen. Want powervrouwen die gaan ervoor en blijven niet klagen.

Iets voor jou?

De groep is ontwikkeld voor volwassen vrouwen, vanaf 18 jaar. Als je vastloopt in relaties, in je werk of in alles wat je van jezelf moet is deze groep wellicht iets voor jou. Er is veel ruimte om van elkaar en de oefeningen te leren. Daarbij zullen de trainers je confronteren met het gedrag dat je in de groep laat zien, om je bewust te worden van destructief gedrag en nieuw gedrag aan te leren.

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze outdoor

Dit zeggen jullie over onze outdoor

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Bekijk alle reviews