Ik geloof
dat ik geen groter geschenk kan ontvangen
dan door de ander
te worden gezien,
te worden gehoord
te worden begrepen en aangeraakt.

In een relatie kun je elkaar door het leven kwijtraken. Iedereen kent het, allebei druk, druk druk… Kinderen, opvoeding, werk, carière en oh ja ook nog de relatie. Het gaat in de therapie niet over schuld, maar over hoe kunnen we elkaar weer vinden. Aan de hand van opdrachten werk je individueel en samen aan het nieuw leven inblazen van de relatie, het inzichtelijk krijgen van eigen motivaties en het weer leren om leuke dingen met elkaar te doen. Elkaar weer terug vinden. En nee, het lukt niet altijd. Maar dan nog kun je als stel er aan werken dat dan de relatie op een goede manier beëindigt wordt.

Methodieken
In onze relatietherapie gebruiken we verschillende methodieken:

  • de contextuele manier van werken (Nagy)
  • De E.F.T. methodiek (Emotionally Focused Therapy)
  • Beeldtaal

Een voorbeeld
Els en Johan zitten bij IKOS op de bank, het loopt niet in hun relatie. Vorige week is het helemaal uit de hand gelopen. Onder tranen verteld Els dat ze zo van zichzelf is geschrokken. Toen Johan haar onheus behandelde heeft ze hem een klap in zijn gezicht gegeven. En nu………..

Iets voor jullie?
Als je merkt dat je er samen niet meer uit komt, dat je eerder uit elkaar dan naar elkaar toe groeit, dat je elkaars positieve eigenschappen niet meer ziet, maar je alleen maar irriteert, kan relatietherapie jullie verder helpen. Wanneer je dit een stapje 'te ver' vindt, is de Houd me vast - relatietraining met thema's als communicatie en relatiepatronen wellicht geschikt voor jullie.

Het grootste geschenk
dat ik kan geven is
de ander te zien,
te horen, te begrijpen, aan te raken
wanneer dat gebeurt
voel ik dat er contact is gelegd.


Heb je een vraag over dit onderwerp?

Geef ons dan een belletje of stuur een bericht.
We beantwoorden je vragen graag.

Wat anderen zeggen

  • Ikos: De begeleiding bij IKOS heeft me op vele fronten vooruit geholpen, zowel in mijn werkend leven als binnen mijn gezin. Toen ik startte met de vrouwengroep...

    Lees meer...