IKOS organiseert jaarlijks outdoor activiteiten voor geïnteresseerden uit diverse doelgroepen. Tevens zijn activiteiten op maat mogelijk voor bijvoorbeeld (bedrijven)teams, vriendengroepen, etc. Activiteiten die binnenkort op de planning staan, kan je vinden in onze agenda en globaal worden ze hieronder beschreven. Voor meer informatie en aanmelding voor activiteiten, neem dan snel contact met ons op.

Outdoor op maat

Voor diverse doelgroepen is het mogelijk om ons in te schakelen voor een outdoor activiteit op maat. De activiteit wordt dan aangeboden door onze eigen trainers, die tevens ook therapeut zijn, waardoor er verdieping in de activiteit mogelijk is. Neem gerust contact op om te sparren over de mogelijkheden.

5-daagse outdoor ‘Reis van de held’ – begin zomerperiode

Letterlijk op reis naar en in Luxemburg, en figuurlijk de reis van jouw leven. Te vaak leven we ons leven zoals alle anderen dat doen, of zoals anderen dat van ons verwachten. Wat is ons eigen pad? Hoe gaan we om met de obstakels die we tegenkomen? Waar ga jij heen? Wat wordt jouw avontuur?

Joseph Campbell ontdekte dat, in alle verhalen en mythen uit allerlei culturen, er een terugkerend patroon was: de reis van de held. De reis beschrijft een zoektocht naar jouw eigen identiteit. De meeste mythen en verhalen hebben eenzelfde rode draad die de reis kenmerken en hebben als doel de mens (spiritueel) vooruit te brengen. De held verlaat zijn thuis, gaat op avontuur, verslaat de draak en vindt wat hij zoekt. Veranderd, als man, komt hij weer thuis. Tijdens deze trainingsweek ligt de nadruk op jouw reis, jouw avontuur, de held in jou. De focus ligt op jouw persoonlijke groei in eigenheid en identiteit.

‘Het was namelijk een onvergetelijke en schitterende week’

Midweek voor mannen over de 3 geboortes van een man – voor- of najaar

Wie ben ik?

Een vraag die iedereen zich vroeg of laat stelt. Een belangrijke vraag. Zelfbeeld, zelfontwikkeling en persoonlijke vorming zijn essentieel voor een gelukkig en succesvol leven. We gaan kijken naar de 3 geboortes van de man; uit je moeder, uit je vader en uit je zelf.

Met behulp van verschillende theorieën en activiteiten gaan we op zoek naar wie we zijn en wat ons heeft gemaakt tot wie we nu zijn. Theorie, wandeltochten door de bossen en boeiende activiteiten wisselen elkaar af. Gezonde maaltijden, gezelligheid en pakkende films maken de week compleet. Kortom, op elk vlak een uitdagende week.

Midweek voor vrouwen over identiteit en keuzes maken – eenmaal per jaar

Wie ben ik en wat wil ik? Vragen die te maken hebben met je persoonlijke geschiedenis, jouw heden en het beeld van je toekomst. Hoe je naar jezelf kijkt is van invloed op jouw keuzes. Weten welke richting je op wilt is van essentieel belang voor de keuzes die je nu maakt of te maken hebt.

In een uitdagende trainingsweek gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag. We starten vanuit het verleden, daar&toen, om te kijken wie en wat jou gevormd heeft tot wie je nu bent. We gaan verder in het heden, hier&nu, om te ontwikkelen rond thema’s als grenzen en communicatie. En we sluiten af met een open blik naar de toekomst, ooit&eens, om stappen te maken op het pad dat jij wilt gaan. Theorie, sport, (groeps)opdrachten, wandelingen door de natuur en prikkelende oefeningen wisselen elkaar af. Gezonde maaltijden, een pakkende film, gezelligheid en structuur maken de uitdaging in deze week compleet.

Weekend voor vrouwen ‘Basiskracht’ – voorjaar

Deze outdoor is back to basic. Speciaal voor vrouwen die op zoek zijn naar hun eigen (basis)kracht. Ontdek wat jou beweegt, wat je drijfveer en je kernkwaliteit is. Alles wat je voor dit weekend nodig hebt, draag je zelf mee op je rug. We wandelen van A naar B en overnachten op campings van Staatsbosbeheer. Door externe prikkels weg te nemen, kom je bij jezelf uit. Bij wie je bent, waar je voor staat, je kern. Hierdoor leer je bewuster voor jezelf en de wereld om je heen te zorgen.

Midweek voor jongens 10+ – in zomervakantie

Een heerlijke outdoor midweek in de omgeving van Harderwijk. Je fietst naar de plek waar je gaat kamperen. Samen onderneem je veel spannende en leuke activiteiten zoals klimmen, een nachtspel in het bos, samen sporten, zelf je eten maken en nog veel meer. In deze week staan thema’s als grenzen en samenwerken centraal. Naast de uitdagende activiteiten is er ook ruimte voor ontspanning met bijvoorbeeld het maken van een kampvuur. Door deze week samen op te trekken groeien de jongens in hun zelfvertrouwen. Zo voelen ze zich binnen een paar dagen al een echte survival club en samen overleven ze alles. Het wordt echt een hele coole week die je niet mag missen.

‘In de blikken van (h)erkenning van de anderen ervoer ik troost’

Lang weekend voor meiden 14+ – in zomervakantie

Met een groep meiden op pad, rugzak op en gaan door het bos en over het water. Inspanning en vooral ook ontspanning. Plezier maken, beleven, delen en gezelligheid bij het kampvuur. Ga een lang weekend mee op avontuur en ontdek waar jouw kracht ligt. Dit weekend ga jij jezelf uitdagen en kijken hoe ver jij kan en durft te gaan. Daarnaast zorg je als groep voor elkaars en je eigen veiligheid en plezier. Zo kan je vertrouwen in jezelf en anderen groeien. Je werkt aan je eigen thema en leerdoel en er zijn dagelijks reflectiemomenten, zowel individueel als met de groep, waarin je jezelf beter leert kennen. Dit weekend zal je nog lang bijblijven door allerlei positieve en vaak nieuwe ervaringen.

In het filmpje hiernaast zie je hoe we in 2014 op zomerkamp zijn gegaan. De invulling is nu anders, maar de insteek en sfeer hetzelfde. Dus willen we het jullie toch graag laten zien:

Lang weekend voor jongens 14+ – in zomervakantie

Tijdens een mooi weekend buiten ga je op avontuur, los van school en ouders. Met een groep jongens op stap. Zorgen voor jezelf en voor elkaar, rugzak op en gaan door het bos en over het water. Inspanning en vooral ook ontspanning. Plezier maken, beleven, delen en grappen maken bij het vuur. Ga je mee op avontuur?

Vader-Zoon weekend – rondom vaderdag

Een weekend van vrijdagavond t/m zondagochtend erop uit als vader en zoon om samen plezier te hebben, dichterbij elkaar te komen en elkaar anders of beter te leren kennen. Tijdens een mooi weekend buiten leer je een paar basics van survival: lopen met bepakking, navigeren, bivakkeren, vuur bouwen en slapen in de buitenlucht. Je gaat ook strijden met elkaar, jezelf en met anderen. Dit weekend is een natuurlijke, inspannende en tegelijk ontspannende training voor jullie band als vader en zoon. Dit weekend is speciaal ontwikkeld voor vaders en zonen (vanaf 10 jaar), maar ook bijzondere vrienden of hechte broers die hun band willen versterken zijn welkom.

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze outdoor

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze outdoor

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Bekijk alle reviews