Naast de tak training&hulpverlening heeft IKOS ook een tak coaching&outdoor. Wij zien onze outdooractiviteiten als grote toegevoegde waarde op ons andere aanbod. Al enkele jaren organiseert IKOS daarom regelmatig outdoor activiteiten. Bij deze activiteiten kan je mee gaan wanneer je in training of hulpverlening bent, maar ook zonder verder binding met IKOS.

"I went to the woods because I wished to live deliberately, to front only the essential facts of life, and see if I could not learn what I had to teach, and not, when I came to die, discover that I had not lived." (Henry David Thoreau)

Klik hier voor een ervaringsverhaal van één van de deelnemers: 'Daar had je bij moeten zijn'.

Denken, voelen en handelen

Deze drie aspecten van ons mens-zijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar onophoudelijk. Ze bieden ook alle drie een opening voor verandering en genezing. Een situatie waar deze drie aspecten tegelijk worden aangesproken en positief worden beïnvloedt, geeft de grootste mogelijkheid om ze weer in balans te brengen. Dat is precies wat we bij onze outdoor activiteiten als doel hebben. Door de afwisseling van psycho-educatie, reflecteren en bewegen worden denken, voelen en handelen aangesproken en bovendien word je op alle aspecten door de trainers gecoacht.

Rust, ruimte, reinheid, regelmaat

Als IKOS geloven we in de helende werking van rust, ruimte, reinheid en regelmaat. Door hier in je leven aandacht aan te besteden, kan al een stap gezet worden in de richting van heling en balans. We laten je in onze outdoor activiteiten nadenken over hoe jij in je leven omgaat met deze factoren en laten je ervaren hoe wij hier invulling aan geven. Zo zorgen we voor een balans tussen inspanning en ontspanning, voor gezond eten en drinken, een vaste structuur van de dag, een prachtige omgeving en geven we iedereen de ruimte om stappen te nemen in zijn/haar proces.

Een andere omgeving

Tijdens onze outdoor activiteiten ben je voor een tijd uit je bekende en veilige context. Dit geeft de mogelijkheid om rustig en eerlijk te reflecteren op je dagelijkse leven zonder dat je er midden in zit. Door het contact met andere mensen krijg je nieuwe input over jezelf en je gedrag. Bovendien is deze nieuwe context een ideale gelegenheid voor het experimenteren met nieuw gedrag en het krijgen van feedback daarop.

In dit artikel lees je nog meer over de inhoud van de outdoor activiteiten.

Voor beeldmateriaal verwijzen we je naar de video van de mannnweek of de video van de meidenweek: ontdekken dat je vaak veel meer kan dan je denkt!.


Heb je een vraag over dit onderwerp?

Geef ons dan een belletje of stuur een bericht.
We beantwoorden je vragen graag.

Wat anderen zeggen

  • Ikos: De begeleiding bij IKOS heeft me op vele fronten vooruit geholpen, zowel in mijn werkend leven als binnen mijn gezin. Toen ik startte met de vrouwengroep...

    Lees meer...