Gestalttherapeut, Supervisor

Anja Kruijsbergen wordt geboeid door wie een mens is en wat hem of haar beweegt in het leven. Zij is verwonderd over de enorme innerlijke kracht die mensen hebben, en hoe die kracht mensen door het leven draagt. Zij houdt van studeren en zij heeft zich breed georiënteerd op allerlei therapievormen. Anja gelooft niet in alleen maar praten, dus lichaamsgericht werk kan een onderdeel van de gesprekken zijn. Zij is getrouwd, heeft 4 volwassen kinderen, en 5 kleinkinderen. Anja is onder de indruk van de schrijvers Irvin Yalom en Henri Nouwen.


Wie angstig is, heeft behoefte aan veiligheid.

Wie boos is, wil erkend en bemind worden.
Wie gelukkig is, wil dit geluk met anderen delen.
Wie pijn heeft, wil getroost worden.

Anja studeerde Maatschappelijk Werk en Dienstverlening met als specialisatieopdracht jeugdhulpverlening. Bij het Kempler Instituut studeerde zij voor Ervaringsgericht Psychosociaal Therapeut, in haar scriptie integreerde zij psychosociale therapie met de lichaamsgerichte therapie. De Masterclass voor Gestalttherapeut/-coach maakte haar opleiding bij het Kempler Instituut compleet. Anja wil graag haar kennis en liefde voor het vak overbrengen op anderen, de opleiding voor Supervisor was daarom een logische volgende stap. Zij volgde bij E.F.T. Nederland de opleiding voor basis therapeut en verkreeg de licentie om de Houd me vast-training te mogen geven. Verder volgde zij diverse trainingen en verdiepingscursussen. Anja is erkend Rots- en Water trainer.

Als je op zoek bent naar intimiteit, heb je een zelf nodig.
Anders zul je voor altijd het risico lopen dat je wordt opgeslokt door die ander, die je te dicht genaderd bent.

Kijk voor meer informatie over Anja op haar LinkedIn-pagina.

Wat anderen zeggen

  • In het begin van 2014 hebben veel leerlingen op hun school in Putten de training Opkomen voor jezelf gevolgd. Een aantal leerlingen schreef hierover een...

    Lees meer...