Psychomotorisch therapeut, Trainer

Gendia van Cappellen (1986) gaat voor enthousiasme, inzet, samenwerking en veelzijdigheid. Als lichaamsgericht hulpverlener en trainer brengt ze haar passies, bewegen en ontwikkelen, samen.

In 2008 rondde Gendia haar opleiding tot bewegingsagoog en psychomotorisch therapeut aan de CALO te Windesheim af. Ze deed daarna ervaring op in de verstandelijk gehandicaptenzorg en in de volwassenenpsychiatrie. Ze heeft verschillende opleidingen en cursussen gevolgd. Zo deed ze 'Rouw- en verliesverwerking voor kinderen en jongeren' bij RINO, het 'Basisjaar ervaringsgerichte psychosociale therapie en gestaltgezinstherapie' bij het Kempler Instituut Nederland en heeft ze recentelijk de cursus 'Systemische vaktherapie' aan de Windesheim afgerond. Gendia is erkend Rots en Water trainer.

Al vanaf haar laatste opleidingsjaar is Gendia betrokken bij IKOS. Allereerst als stage- en werkervaringsplek en vanaf begin 2010 als franchisenemer. Binnen IKOS is Gendia de aangewezen persoon voor het lichaamsgerichte werk met meiden en vrouwen. Ze leert kinderen spelenderwijs nieuw gedrag. Ze leert jongeren om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen, onder het gezag van hun ouder(s)/verzorger(s). Ze geeft vrouwen door lichaamsgerichte oefeningen meer zicht op zichzelf, zet hen in hun kracht en biedt hen nieuwe ervaringen. Kenmerkend voor Gendia is haar betrokken houding. Ze leeft en voelt mee met de mensen met wie ze werkt. Ook is ze niet bang om vanuit haar eigen ervaringen te werken en die te delen. Een vrouw van uitersten: stoer en kwetsbaar, voetballen en zingen, geëmancipeerd en kersverse moeder van een zoon.

Wil je meer weten over Gendia, bekijk dan haar LinkedIn-pagina.

Wat anderen zeggen

  • "I went to the woods because I wished to live deliberately, to front only the essential facts of life, and see if I could not learn what it had to teach, and not,...

    Lees meer...