Psychomotorisch therapeut, Trainer

Joost Meijer (1985) houdt van alles wat met sport en bewegen te maken heeft. Al van jongs af aan is hij vooral een voetbalfanaat. Met dezelfde passie als voor voetbal werkt hij bij IKOS als lichaamsgericht hulpverlener en trainer. Zijn achtergrond is namelijk psychomotorische therapie.

Als trainer geeft hij op (basis)scholen 'Opkomen voor jezelf' waarin hij met kinderen/jongeren psychofysiek aan de slag gaat. Hierin zet hij de kinderen/jongeren in hun kracht, waardoor ze meer zelfvertrouwen opbouwen en beter leren samenwerken.

Bij IKOS werkt Joost vooral in de zaal waar hij aan de hand van lichaamsgerichte oefeningen mensen verder helpt. Dit doet hij zowel individueel als in groepsverband. Hij richt zich daarbij vooral op jongens en mannen. De thema's die vaak naar voren komen in zijn werk met kinderen en jongeren zijn pesten, agressie, leren omgaan met emoties en winnen en verliezen. Ook mannen die zich verder willen ontwikkelen in hun leven met thema's als emoties en grenzen helpt hij verder.

Een andere belangrijke passie in het leven van Joost is de ontmoeting die hij heeft met de mensen om hem heen. Hij kan enorm genieten in de ontmoeting met de ander, om te zien en horen wat die ander drijft en belangrijk vindt in zijn leven. Dit is ook wat terug komt in het werk dat Joost bij IKOS doet. Hij krijgt energie van de ontmoeting die hij heeft met de mensen die bij IKOS komen. Joost werkt vanuit het persoonlijk contact en schuwt daarbij niet om ook uit zijn eigen levenservaring te delen.

Wil je meer weten over Joost, bekijk dan zijn LinkedIn-pagina. 

Wat anderen zeggen

  • ‘Mee op wintersport met een groep collega’s (lees: een ontspannen potje skiën en oppervlakkige gesprekken) of met een stel onbekende mannen door de Ardennen...

    Lees meer...