Psychosociaal therapeut

Wouter Massier (1991) is groot fan van Omdenken. Dit zal je zeker merken wanneer je met hem in gesprek bent. Hij houdt ervan om situaties vanuit verschillende invalshoeken te belichten. Dat brengt een andere kijk op de zaak. Daarnaast gelooft hij in de kracht van openheid. Hij wil dat taboes geen beperking zijn in het leven. Ongedwongen nodigt hij je uit om dingen bespreekbaar te maken.

Wouter is opgegroeid in Drenthe. Hij woonde en studeerde Maatschappelijk Werk in Groningen. In september 2014 is Wouter gestart met een stage bij IKOS en ging daarvoor in Harderwijk wonen. De drive en unieke aanpak van IKOS om mensen verder te helpen boeide hem. In oktober 2016 studeerde hij af als maatschappelijk werker (BSW). Zijn doorzettingsvermogen werd tijdens zijn studie meerdere malen getest. Na het afstuderen heeft Wouter zich aangesloten bij IKOS. In september 2018 is Wouter gestart met een vervolgopleiding tot ervaringsgericht psychosociaal therapeut aan het Kempler Instituut. Dit doet hij nu voor het 2e jaar.

Wouter wil het leven beleven. Hij is veelzijdig. Zo werkte hij op een boerderij tussen de koeien en schapen en leefde hij het studentenleven, waarbij de nodige uurtjes gamend doorgebracht werden. Doordat hij jaren aan waterpolo deed, kan hij zwemmen als een rat. Ook was hij jarenlang in dienst bij een grote horecagelegenheid op een vakantiepark.

Wouter zoekt en boekt graag vooruitgang. Binnen IKOS helpt hij mensen met het (praktisch) organiseren van hun leven, inzicht krijgen in patronen en verantwoordelijkheid nemen. Wouter werkt graag met de PMT’ers samen om op die manier de krachten te bundelen en de cliënt en zijn omgeving verder te laten komen. Daarnaast traint hij ouders in de benadering van Geweldloos Verzet. Daarin nemen zij vanuit een geweldloze houding de regie door bewust mee te bewegen met hun kind, zonder dat grenzen overschreden worden.

 

Kijk voor meer informatie over Wouter op zijn LinkedIn-pagina.

Wat anderen zeggen

  • "I went to the woods because I wished to live deliberately, to front only the essential facts of life, and see if I could not learn what it had to teach, and not,...

    Lees meer...