In 2008 rondde Gendia haar opleiding tot psychomotorisch therapeut af. Vanaf 2007 is zij al betrokken bij IKOS en heeft veel opgezet in het meiden- en vrouwenwerk. Gendia is erkend Rots en Water trainer en volgde o.a. de cursus ‘Systemische vaktherapie’ en ‘Acceptance and Commitment Therapy’ (ACT). De laatste jaren is ze zich meer gaan richten op het werken met partners en gezinnen, waarbij ze in juni 2022 haar diploma ‘Ervaringsgerichte psychosociale hulpverlening en Gestaltgezinstherapie’ bij het Kempler Instituut behaalde. In haar werk combineert ze de verbale werkvormen met haar kennis en ervaring in de psychomotorische therapie.
Vanaf januari 2021 is Gendia een intensieve samenwerking begonnen met de fertiliteitsverpleegkundigen van het Sint Jansdal. Hierdoor heeft ze al veel stellen in fertiliteitstrajecten ondersteund, onder andere in het blijven vinden van elkaar, ondanks de verschillen in het omgaan met het traject. Hierbij combineert ze haar psychomotorische achtergrond, waarin het lijf en de ervaring centraal staat, met de vaardigheden in het werken met partners die ze in haar laatste opleiding leerde. Haar eigen persoonlijke ervaring binnen zo’n traject zorgt ervoor dat ze meestal echt kan begrijpen waar stellen doorheen gaan.
Binnen IKOS is Gendia daarnaast de aangewezen persoon voor het verbale en lichaamsgerichte werk met stellen, gezinnen met jonge kinderen en meiden vanaf 15 jaar. Ze leert mensen om meer balans te vinden in zorg voor zichzelf en zorg voor de ander en deze balans ook in de praktijk te brengen in de relaties tot voor hen belangrijke anderen, zoals partner, ouders, kinderen en/of vrienden. Ze begeleidt ouders in de opvoeding door hen meer zicht te geven op hun eigen denken, voelen en handelen en de impact hiervan op hun opvoeding. Door lichaamsgerichte oefeningen en activiteiten biedt zij mensen nieuwe ervaringen hierin.