Diep in het hart van iedere mens ligt het natuurlijke verlangen verscholen om zich heel te voelen, verenigd met een liefhebbende partner. Op het moment van die vereniging ervaart ieder mens liefde, een onbeschrijfelijk mooi en extatisch gevoel.

Communicatie
Een onbevredigende relatie kan echter heel wat pijn, ellende en ongeluk veroorzaken. Het is belangrijk dat deze problemen, die vaak klein beginnen, niet onder de tafel worden geschoven, maar worden besproken met elkaar. De basis van een gezonde relatie is namelijk communicatie, eerlijkheid en vertrouwen. Maar sommige onderwerpen zijn moeilijk aan te snijden en het is lastig om de juiste woorden te vinden om deze gevoelens uit te spreken. Niet iedereen is hetzelfde en meningen verschillen. Daarom is het nog belangrijker om te kunnen luisteren en je te kunnen verplaatsen in de ander. Wat voor jou misschien heel simpel is, kan voor iemand anders weer heel lastig zijn. Toon begrip. Het maakt niet uit hoeveel je van iemand houdt. Zonder communicatie, eerlijkheid en vertrouwen kan een relatie geen stand houden.

Duidelijkheid
Relatieproblemen wil iedereen in eerste instantie onderling oplossen en niet zo snel met de hulp van een buitenstaander. Maar als je er samen echt niet meer uitkomt, kan de hulp van een onafhankelijk persoon leiden tot de duidelijkheid waar beide partners recht op hebben.

Werkwijze
Wij kunnen helpen misverstanden tussen man en vrouw en de verwarring over seks en liefde te verhelderen. Tijdens de kennismaking wordt de individuele en gemeenschappelijke hulpvraag in kaart gebracht. Gedurende het vervolgtraject worden gesprekken gevoerd en wordt met opdrachten gewerkt. Hierdoor wordt de manier van communiceren helder en kan de communicatie verbeterd worden, zodat er meer mét elkaar gepraat wordt dan óver elkaar. Thema's die onder andere aan bod kunnen komen zijn:

  • communicatie
  • levensvraagstukken en hoe die zich verhouden in de relatie
  • conflicten
  • confrontatie
  • subjectieve beleving van de werkelijkheid
  • interactie met de omgeving
  • relationele dynamiek

Lees hier over relatietherapie. In een Houd me vast-training kan in een groep gewerkt worden met thema's als: communicatie, hechting en autonomie en verbondenheid.


Heb je een vraag over dit onderwerp?

Geef ons dan een belletje of stuur een bericht.
We beantwoorden je vragen graag.

Wat anderen zeggen

  • De vrouwengroep die ik afgelopen maanden heb gevolgd, sluit prachtig aan bij de gedachte ‘niet denken maar doen’! De opzet is divers en de onderdelen zijn...

    Lees meer...