Het lijkt wel of een groeiend aantal mannen genoeg heeft van de gevolgen van dertig jaar feminisme... Sommige mannen hebben steeds minder in te brengen en het lijkt wel of de vrouw het teveel heeft overgenomen en de mannen zich meer hebben terugtrokken uit het gezinsleven.

Op het werk is de chef steeds vaker een vrouw en ook op school is de leerkracht steeds vaker een vrouw. Vrouwelijke eigenschappen als praten, emoties tonen en niet te wild doen, worden hoog gewaardeerd. Pedagogen vrezen dat die feminisering van de maatschappij niet goed is voor de ontwikkeling van opgroeiende jongens.

Visie

In de jaren tachtig hebben veel mannen hun ‘vrouwelijke’ kanten ontwikkeld, maar die zachtaardige, softe man heeft te weinig levenskracht. Het andere uiterste, machogedrag, is ook geen alternatief voor de man van nu. De man van nu is op zoek naar een goede mix van gevoeligheid en doortastendheid. Hoe zou het zijn als je als man een visie hebt en helemaal gaat voor wat jij belangrijk vindt? Als je op deze manier gaat leven, kun je zoveel geven aan je vrouw, je kinderen en de wereld. Je kunt dan een volwaardige man zijn, in dienst van het leven en in al zijn volheid en pracht stralen.

Verwachtingen

Over mannen en jongens zijn net als over vrouwen en meisjes heel wat vooroordelen en beelden. Men verwacht van een man iets anders dan van een vrouw. Het gaat daarbij om de al dan niet impliciete verwachtingen rond man of jongen zijn, bepaald door de omgeving waarin we zijn opgegroeid. Niemand is vrij van die verwachtingen en kan zich daardoor onvrij voelen wat krampachtigheid en ongemak met zich meebrengt.

Ouder-zoonrelatie

Wat betekent het om man te zijn? Wat betekende het om jongen te zijn? Behalve kind van je moeder, ben je ook de zoon van je moeder, zoals je ook niet alleen een kind, maar ook de zoon bent van je vader. Hoe was de relatie als jongen met je moeder, hoe was de relatie als jongen met je vader en hoe was dat later als (jonge) man? Met deze en soortgelijke vragen bezig zijn werkt helend en sturend in het proces van Man-zijn en Man-worden.

‘Ben jij een ECHTE MAN?’

Thema’s

Thema’s die gebruikt worden zijn: macht, rivaliteit, autonomie, authenticiteit, moed, seksualiteit, kracht, autoriteit, agressie, kwetsbaarheid, intimiteit en vrijheid. Het zelfinzicht zal groeien en zo kun je ontdekken hoe het mannelijke en het vrouwelijke tot uitdrukking komen in jouw binnenwereld en je presentatie naar de buitenwereld.

Test jezelf: Ben jij een ECHTE MAN? (of: is uw partner een echte man?) Je wilt wellicht weten: ben ík een echte man? Vul de test “Ben ik een echte man” in, bereken je score en je hebt op z’n minst stof tot nadenken.

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze outdoor

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze outdoor

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Dit zeggen jullie over onze hulpverlening

Bekijk alle reviews