In deze training wordt geleerd om beter in balans te komen rondom verschillende thema's. De training is een combinatie van praten en lichamelijk actief zijn. Door deze combinatie leren de vrouwen veel over hoe zij met zichzelf en de ander omgaan en kunnen ze direct oefenen met nieuw gedrag.

Uitgangspunten

Voor vrouwen is maar één ding van belang en dat is zichzelf zijn. Dat kunnen ze bereiken door structuur te zoeken, voldoende rust te nemen en te luisteren naar hun gevoel: kortom, om gebruik te maken van hun vrouwenkracht. Lees bij Onze trainingen meer over onze uitgangspunten.

We beginnen de avonden pratend, zodat de vrouwen kunnen vertellen wat ze kwijt willen. Hierbij wordt ook het thema geïntroduceerd of verdiept. Daarna doen we verschillende lichaamsgerichte oefeningen die aan het thema zijn gekoppeld. We sluiten de avond af met een ontspanningsoefening waarbij er veel aandacht wordt gegeven aan het ervaren van je lichaam. Na elke avond schrijf je een reflectieverslag, wat je helpt om hetgeen je hebt ervaren te verwerken en te integreren in je dagelijks leven.

Balans in autonomie en verbondenheid

Het algemene thema van de groep is balans in autonomie en verbondenheid. Elke maand staat hiernaast één thema centraal, waar over gesproken wordt en waarmee verschillende oefeningen gedaan worden. Zo kan je geconfronteerd worden met hoe je je gedraagt in (sociale) situaties, maar kan je ook direct oefenen met ander gedrag, waardoor het makkelijker wordt om dit in het dagelijks leven ook te gaan doen. De thema's die onder andere aan de orde komen zijn:

  • grenzen
  • vertrouwen
  • samenwerken
  • kracht
  • aanraken en aangeraakt worden

Iets voor jou?

De training is ontwikkeld voor volwassen vrouwen, vanaf 18 jaar. Als je vastloopt in relaties, in je werk of in alles wat je van jezelf moet is deze training wellicht iets voor jou. Er is veel ruimte om van elkaar en de oefeningen te leren. Daarbij zullen de trainers je confronteren met het gedrag dat je in de training laat zien, om je bewust te worden van destructief gedrag en nieuw gedrag aan te leren. De groep komt eens per twee weken op woensdagavond bijeen, van 19.30-21.30 uur.

 


Heb je een vraag over dit onderwerp?

Geef ons dan een belletje of stuur een bericht.
We beantwoorden je vragen graag.

Wat anderen zeggen

  • Gedurende de maanden januari tot mei 2019 heb ik, in 8 sessies, PMT ondergaan bij IKOS Harderwijk o.l.v. Joost Meijer als therapeut. Middels enkele zeer...

    Lees meer...