active

Op 14 februari 2019 organiseren IKOS en Bekijk het eens van een andere kant een intense, leerrijke en bovenal memorabele trainingsdag. Je zal als dienst- of hulpverlener ‘ons wonderlijke lichaam’ opnieuw ge-heel gaan ervaren en er een her-nieuwd respect voor ontwikkelen. De opzet van deze intensieve en inspirerende trainingsdag, is om als hulpverlener effectieve tools, tips en tricks mee te krijgen, om via het wonderbaarlijke lichaamsgerichte werken een extra dimensie toe te voegen aan je hulpverlenings-skills. Onmisbaar voor wie zijn horizon als psycho- of fysiotherapeut, coach, trainer, enz... wil verruimen!

Lichaamsgericht werken

Het is (hopelijk) al lang geen mythe meer dat lichaam en geest één zijn! Lichaamsgericht werken gaat voorbij het verbale, voorbij het intellectuele en het puur cognitieve. Doel is om door lichamelijke bewustwording op het geestelijke vlak verlichting van beperkingen te bereiken. Deze training zal hier heel concreet en (lichaams)gericht inzichtelijk vorm aan geven. Als we onze cliënten -en onszelf- nog beter tot een ‘geïndividualiseerd’ ZELF willen transformeren, is de schakel tussen lichaam en geest werkelijk on-misbaar!

Lichaamsgericht werken is een zeer dankbare manier om met cliënten aan de slag te gaan. Letterlijk (leren) voelen in je lijf, waar problemen (stress, angst, trauma, depressie, enz.) zich manifesteren. Maar het gaat vooral over hoe je je lichaam kan gebruiken om meer inzicht en bewustwording te cultiveren, op onze weg naar heling en positieve verandering. Deze training komt op een geheel verfrissende manier tot stand. Er zal voor iedere deelnemer een verhelderende syllabus zijn om achteraf nog op terug te blikken en inspiratie uit te halen. 

40 jaar ervaring

De trainers (en therapeuten) René de Boer en Sam Decaigny hebben opgeteld al 40 jaar ervaring in hun vak. Beiden werken, begeleiden en ondersteunen vanuit een integratief kader. Steeds op zoek naar de juiste afstemming, zowel in opleidingen als in (psycho)therapeutisch werk met cliënten. De meest verbindende factor is waarschijnlijk hun ongelofelijke passie en liefde voor het vak. Gewapend met bakken kennis, humor en know how, zorgen ze samen voor een unieke balans tussen het denken en het doen, maar ook het voelen en ervaren.

Waar?

De training zal doorgaan op het prachtig domein van Kasteel de schans. Deze is gelegen in het mooie en pittoreske Opoeteren in Limburg. Voor de routebeschrijving: klik hier. Dit centrum is gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkeling, zowel in groepsverband als individueel. Voor mensen die een verre verplaatsing moeten maken is er de mogelijkheid om tegen een kleine meerprijs te blijven overnachten.

En verder nog...

De training zal plaatsvinden op donderdag 14 februari van 09:00u tot 18:00u.

De prijs van deze verfrissende training is €130,- per persoon. Inbegrepen in de prijs is:

  • Praktische en onmiddellijk toepasbare handvaten om lichaamsgericht aan de slag te gaan
  • Een bijbehorende syllabus om achteraf alles nog eens door te nemen
  • Een verse en gezonde lunch
  • Koffie, thee, koekjes en water de hele dag door
  • Een omgeving die tot verdere inspiratie kan zorgen
  • Een mooie terugblik a.d.h.v. foto’s en filmpjes die op de website komt
  • Een kleine verrassing

Meld je aan door op de website van Sam Decaigny helemaal onderaan de pagina het inschrijfformulier in te vullen.

Voor meer informatie kan je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   

Een unieke training, enkel voor hulpverleners, die onder andere door een ‘internationale samenwerking’ tot stand is gekomen. 

Wat anderen zeggen

  • ‘Mee op wintersport met een groep collega’s (lees: een ontspannen potje skiën en oppervlakkige gesprekken) of met een stel onbekende mannen door de Ardennen...

    Lees meer...